[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1808″ img_size=”large”][nd_options_spacer nd_options_height=”30″][vc_column_text]İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Maya Vakfı arasında; Suriyeli çocukların eğitim sistemine entegrasyonu, psikolojik iyileşmesi ve travma sonrası rehabilitasyonunu amaçlayan ”Travmaya Duyarlı Okul” programı için protokol imzalandı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk Yelkenci ve Maya Vakfı Başkanı Esra Özsüer tarafından imzalanan protokol, Suriyeli çocukların Türk eğitim sisteminden en iyi şekilde faydalanabilmeleri için kapsamlı bir yol haritası içeriyor. Bu işbirliği, “Travmaya maruz kalmış Suriyeli mülteci çocuklara yönelik psikososyal destek ve travma rehabilitasyonu faaliyetleri” kapsamında yapılacak “Travmaya Duyarlı Okul” programı için bir başlangıç niteliği taşıyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi ve Maya Vakfı’nın uzman klinik psikolog ekibi ortaklığıyla yürütülecek projede; çocuklara yaratıcı sanat terapi seansları uygulanırken, öğretmen ve ebeveynlere ise travmaya maruz kalmış çocukları eğitirken özen gösterilmesi gereken konularda seminerler düzenlenecek. Tüm çalışmaların yalnızca çocuklarla sınırlı kalmayarak, öğretmenler, okul personeli ve aileleri de kapsayacak olması projenin etkilerinin sürdürülebilir olması açısından büyük önem taşıyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]