Maya Vakfı, Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Programları çerçevesinde yürüttüğü Gönüllülük Programı eğitimlerinin bir yenisini Şubat ayında Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptı.
Maya Vakfı, yeni gönüllülerle birlikte “psikososyal destek” alanında, sahada terapistlere yardımcı olabilecek toplamda 400 gönüllü yetiştirmiş oldu.
Farklı milletlerden oluşan ve çoğunluğu 18-24 yaş aralığında olan gönüllülerin tümü İngilizce, büyük kısmı ise Arapça ve Türkçe konuşuyor. Bu durum Maya Vakfı’na, psikososyal destek alanında, özellikle Suriye’den gelen mültecilerle çalışırken sahada büyük bir avantaj sağlıyor.
Gönüllülük başvurusunu takiben gruplar halinde oryantasyonları tamamlanan gönüllüler, sonrasında klinik terapistler tarafından eğitime alınıyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan gönüllülerden uygun olanlar da Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek programı kapsamındaki atölye çalışmalarında klinik ekibe destek olmak üzere alanda görevlendiriliyor. Atölyelerde saha deneyimi edinen gönüllüler, her atölye dönemi sonrasında birlikte katıldıkları aktiviteler sayesinde birbirleriyle olan sosyal bağlarını da güçlendiriyor.