fbpx

20 Haziran Birleşmiş Milletler Mülteciler Günü Şenliği, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği himayesinde ve Maya Vakfı önderliğinde kutlandı.

Ana sponsorluğunu Türkiye Jokey Kulübü’nün üstlendiği etkinliğe Jotun da desek verdi. Şenliğe, alanda faaliyet gösteren STK’lar ve çalışma yaptıkları bine yakın Suriyeli çocuk ve aileleri katıldı.

Ekinci: “Maya Vakfı’na teşekkürler”
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen organizasyonda açılış konuşmasını yapan TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci konuşmasında, “Mülteci sorunu, içinde bulunduğumuz çağın ne yazık ki en utanç verici konusu. Doğduğu toprakları bırakmak zorunda kalarak, mecburi olarak yeni bir hayat yolculuğuna başlamak, şüphesiz ki büyük bir dram. Halihazırda dünyada 65 milyon mültecinin olduğunu biliyoruz. Dünya genelinde en çok mülteciye kucak açan ülkemizde, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü’ne dikkat çekmek anlamlı. Konuyla ilgili farkındalığı artırmak, özellikle çocukların bu ortamdan hem psikolojik hem de fiziksel olarak zarar görmemeleri gerektiğini yüksek sesle söylemek adına önemli. Türkiye Jokey Kulübü olarak Maya Vakfı’na, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne ve katılımda bulunan bütün STK’lara bugünü organize ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Özsüer: “Bir çocuğun umudu, hepimiz için umut”
Maya Vakfı Kurucu Başkanı Esra Özsüer de yaptığı “hoşgeldin” konuşmasında, mülteci çocukların kalbindeki umudu canlı tutmanın önemine değinirken “Bugün burada sadece Mülteciler Günü’nü kutlamıyoruz. Çocukların çocukluklarını hatırlamak, yalnız olmadıklarını göstermek, tüm mültecilerin burada hoş karşılandığını hissettirmek için buradayız. “Biz” olduğumuzu göstermek, mültecilerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Çünkü buradaki bir çocuğun umudu, aslında hepimiz için umut…” dedi.

Şenlik, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Can Vodina’nın dünyada mülteci sorununun geldiği nokta ve sorunla mücadele etmenin önemini belirttiği konuşmadan sonra farklı STK’ların çocuklarla çalışmalarının sergilendiği sahne gösterileri ve Zeytin müzik gurubunun konseriyle devam etti. Etkinlik kapsamında her STK kendilerine ayrılan alanda çocuklar için farklı atölye çalışmaları düzenlerken, Maya Vakfı’nın Travmaya Duyarlı Okullar projesinde birlikte çalıştığı çocuklar da gün boyunca vakfın çanta boyama, yaratıcı sanat ve kartpostal boyama atölyelerinde keyifli vakit geçirdi.

Etkinliğe, Maya Vakfı’nın yanı sıra İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı-İKGV), Türk Kızılayı (Sultanbeyli ve Bağcılar Toplum Merkezleri), Mavi Hilal Vakfı, ASAM, Olumlu Davranış Geliştirme Derneği- ODGEDER, AAR Japan, Göçmen Kadınlarla Dayanışma Derneği Girişimi, Hayata Destek, Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Goethe Institute, UNIQ Gallery, Suriyeli sanatçılar, Her Yerde Sanat Derneği ve Yuva Derneği de katıldı. Şenlikte bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara çok teşekkürler!