Maya Vakfı

Savaş, göç, doğal afet, aile kaybı gibi sebeplerle travmaya maruz kalmış 5-18 yaş arasındaki çocuklara psikososyal destek hizmetleri sunuyoruz.

Daha iyi bir geleceği hep birlikte yaratmak için, profesyonellerin uzmanlığını gönüllülerin enerjisiyle birleştiriyoruz.

Maya Vakfı

Herkesin insanca yaşamayı ve gelecek umudu taşımayı hak ettiğine inananıyor, 5-18 yaşındaki çocuklar ile gençlerin zihinsel, fiziksel ve akademik gelişimine katkıda bulunuyoruz.

16 yaşındaki lise öğrencisi Emir Özsüer’in, savaş̧ nedeniyle yaşadıkları topraklardan ayrılarak başka ülkelere sığınmak zorunda kalan çocuklara duyduğu hassasiyet, 2014 yılının Aralık ayında Project Lift’in doğmasını sağladı. Ruh sağlığı ve psikososyal destek programı olarak başlayan proje hızla büyüdü, derinleşti ve zenginleşti. İhtiyacın büyüklüğü ve Project Lift’in olumlu etkileri, henüz bir yıl geçmeden bir vakfın kurulmasına vesile oldu. Maya Vakfı özgür, güvenli ve üretken bir çocukluk yaşamış sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum hayaliyle Eylül 2015’te faaliyete başladı.

Programlarımız

Balat Çocuk ve geNÇLİK MERKEZİ

2017 yılında açılan Balat Çocuk ve Gençlik Merkezimizde çocuklar için psikososyal destek ve çocuk koruma hizmetleri veriyoruz. Haftanın her günü açık olan merkezimizde çocuklar için güvenli bir alan yaratmayı amaçlıyoruz.

Travmaya Duyarlı Okul Programı

Program kapsamında öğretmenlere yönelik eğitim ve süpervizyonlar; okul yönetimine çocuk koruma prosedürlerine dair oryantasyon, çocuklara yönelik akran zorbalığıyla başa çıkma, sosyal uyuma yönelik kültürel kaynaşma ve yaratıcı okuma günü gibi rehabilitasyon çalışmaları yürütüyoruz.

PhotoLift

PhotoLIFT Projesi ile fotoğraf temelli psikososyal destek atölyeleri kapsamında İstanbul’da yaşayan 14-18 yaş arasındaki dezavantajlı çocukları psikososyal açıdan desteklemeyi ve sosyal uyumlarını güçlendirme amaçlıyoruz.

Kapasite Geliştirme Programı

Kapasite Geliştirme Programı ile dezavantajlı gruplara hizmet sağlayan kurum çalışanlarına yönelik travmaya duyarlılığı artırmayı ve psikososyal destek konusundaki kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyoruz.

Nasıl Yapıyoruz?

Çocukların travmalarını atlatmalarına yardımcı olmak için uyguladığımız Project Lift modelimizle Psikolojik İyileşme Becerileri (SPR) modelini temel alarak görsel sanatlar, müzik, dans ve hareket terapilerini kullanıyoruz. Maya Vakfı, SPR modelini sanat terapileri metodu ile birleştirip uygulayan ve bu konuda öncülük yapan tek kurumdur.

Problem çözme becerileri oluşturma

Pozitif beceriler edinme

Duyguları tanıma ve reaksiyonları düzenleme

Farklı Düşünme

Sağlıklı sosyal ilişkileri yeniden inşa etme

Gönüllü Ol

Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus.
Magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus.
Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Donec rutrum congue leo eget.

Düzenli Bağışçımız Ol

Magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus.
Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Donec rutrum congue leo eget.

MERKEZ

Akat Mahallesi, Öztürk Sokak, No:3 34335,Akatlar, Beşiktaş İstanbul, Türkiye