Haydi, çocuklar için koşMAYA!

2021 İstanbul Maratonu’nda adımlarınızla iyilik peşinde koşup onlarca çocuğun hayatında fark yaratmaya var mısınız?

Yardımseverlik koşularına katılarak hem çevrenizde Maya Vakfı’nın çalışmalarını duyurabilir hem de bireysel bağış kampanyanızı başlatarak çocuklara destek olabilirsiniz.

Yardımseverlik Koşusu Nedir?

Koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla sivil toplum kuruluşları için destek toplama / kaynak geliştirme metodudur. Yeni gönüllüler ve destekçiler ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek sivil toplumun güçlenmesini sağlar. Biz de bu sene yine Adım Adım Oluşumu’yla birlikte 7 Kasım’da fiziki, 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde sanal olarak gerçekleştirilecek 2021 İstanbul Maratonu’na katılarak yardımseverlik koşusunda yerimizi alacağız.

Neden Maya Vakfı ile birlikte koşmalıyım?

Maya Vakfı olarak Balat Çocuk ve Gençlik Merkezimizde; savaş, göç, şiddet, aile kaydı gibi sebeplerle travmaya maruz kalmış ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyan çocuklarla bireysel seans ve grup seansları yapıyoruz. Görsel sanatlar, müzik, dans ve harekete dayalı sanat terapisi temelli bu seanslarla, çocukların travmayla başa çıkabilmesine yardımcı oluyoruz. Çocuklar mutlu saatler geçirsin ve hayatlarında travmanın değil bu saatlerin izini taşısın istiyoruz. Her çocuğun sahip olduğu potansiyeli keşfedebilmesi, yaratıcı düşünce geliştirmesi ve kendisini özgürce ifade edebilmesi için çalışıyoruz.

Merkezimize gelen her çocuğun aşağıdaki beş temel psikolojik iyileşme becerisini kazanmasını hedefliyoruz. Çocukların temel becerilerini güçlendirerek hayata karşı daha donanımlı olmalarını sağlıyoruz.

• Problem çözme becerileri oluşturma
  • Pozitif beceriler edinme
  • Duyguları tanıma ve reaksiyonları düzenleme
  • Farklı düşünme
  • Sağlıklı sosyal ilişkileri yeniden inşa etme

1 çocuğun Balat Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde psikosoyal destek programlarından faydalanma maliyeti 4.200 TL’dir.

Nasıl katılacağım?

Bireysel olarak ya da çalışma arkadaşlarınızla kurumsal bir takım kurarak Maya Vakfı için yardımseverlik koşusuna katılabilirsiniz.

Nasıl hazırlanacağım?

Bu yıl pandemi sebebiyle kalabalık gruplar halinde antrenman yapamasanız da pandemi kurallarını dikkate alarak açık havada kurumsal takımınızdaki arkadaşlarınızla ya da bireysel olarak antrenman yaparak maratona hazırlanabilirsiniz. Kas gücünüzü ve direncinizi artırmak için antrenman yaparken, aynı zamanda kendi takımınız üzerinde Maya Vakfı’nın logosunun bulunduğu bir forma tasarlayabilirsiniz.

Ben yapabilir miyim?

Tabii ki! Ucunda bu kadar güzel bir amaç olduktan sonra koşuyu tamamlamasanız ve hatta yürüseniz bile yardımseverlik koşusunun bir parçası olacaksınız.

Hangi adımları takip etmem gerekiyor?

2021 yılında pandemi sebebiyle birçok koşu hem fiziki hem sanal olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl İstanbul Maratonu’nda, ister 7 Kasım’da Boğaz Köprüsü’nde (42K ve 15K) gerçekleşecek fiziki koşuda; isterseniz 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde Türkiye’nin her yerinden ve yurtdışından katılabileceğiniz sanal koşuda kendi parkurunuzda koşun!

Arkadaşlarınızı da iyilik peşinde koşmaya teşvik etmekle başlayabilirsiniz!

Koşucu formumuzu doldurun!

Süreç boyunca sizinle iletişim halinde olmamız için Maya Vakfı Koşucu Kayıt Formu’nu doldurun.

Forma Ulaş

Maraton sayfasından kaydınızı yapın.

Bireysel ya da kurumsal olarak, Spor İstanbul’un resmi sayfasından 2021 İstanbul Maratonu’nda 7 Kasım’daki fiziki koşuya veya 30-31 Ekim tarihlerindeki sanal koşuya kaydolun. Ödeme bu adres üzerinden Spor İstanbul’a yapılacaktır. Bilgi ve kayıt için: maraton.istanbul  Sanal koşu için 10 Ekim’de, fiziksel koşu için 20 Ekim’de kayıtlar kapanacak ancak kontenjanlar hızla doluyor, geç kalmayın!

Adım Adım’da koşucu profilinizi oluşturun.

İstanbul Maratonu’na kayıt yaptırdıktan sonra bireysel olarak Adım Adım – İyilik Peşinde Koş platformuna üye olmanız ve kendi profilinizi oluşturmanız gerekmektedir. Çünkü sivil toplum kuruluşları olarak destek topladığımız kampanyaları bu platformda açıyoruz. İyilik Peşinde Koş (İPK) Platformu, sizlere kolay bağış toplama ve bağışlarınızı takip etme fırsatı sunar.

Kayıt için: ipk.adimadim.org

Bağış kampanyanızı açın ve çevrenize duyurun.

11 Ekim’den itibaren Maya Vakfı’nın projesi ipk.adimadim.org’da görünür olur ve siz de kampanyanızı oluşturabilirsiniz. 25 Ekim’de bağış kampanyası başlar ve siz de çevrenize maratonda koşacağınızı, Maya Vakfı için koştuğunuzu duyurmaya başlayabilirsiniz. Koşucu profilinizi mail ve sosyal medya gibi platformlar aracılığı ile arkadaşlarınızla paylaşarak bağış toplamaya başlayabilirsiniz. Size süreç içinde göndereceğimiz Örnek Bağış Mektubu’ndan yararlanabilirsiniz. İstediğiniz zaman, koşucu profilinize girerek sizin adınıza bağış yapan kişilerin isimlerini görebilir ve hedefinize ulaşmanıza ne kadar kaldığını takip edebilirsiniz. İyilik Peşinde Koş (İPK) sistemi sizin için bağış yapan herkese, otomatik olarak bağış sertifikası iletir. Bağış kampanyaları 22 Kasım’da sona erecektir.

Sanal Koşu nedir?

Koşucu kategoriler arasından koşmak istediği mesafeyi seçer, parkurunu kendisi oluşturur. Semtinde, evine yakın bir parkta ya da bir atletizm pistinde koşabilir. Koşucu, 30-31 Ekim tarihleri arasında dilediği zaman koşuya aralığında başlayabilir, kendi Sanal Koşu parkurunda start verdiği an itibariyle telefonundaki uygulama* üzerinden ölçümleme başlar.

*Rooners uygulaması; Play Store (Android) ve App Store (IOS) üzerinden indirilebilir.

Her türlü sorunuz için adimadim@mayavakfi.org adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Önemli Tarihler

• 10 Ekim 2021’de sanal, 20 Ekim 2021’de fiziki koşu kayıtları sona erer.
  • 11 Ekim 2021 Pazartesi Maya Vakfı’nın projesi İPK’da görünür olur ve koşucular kampanyalarını oluşturur.
  • 25 Ekim 2021 Pazartesi Bağış kampanyası başlar.
  • 30-31 Ekim 2021 Cumartesi-Pazar İstanbul Maratonu Sanal Koşu
  • 7 Kasım 2021 Pazar İstanbul Maratonu Fiziki Koşu
  • 22 Kasım 2021 Pazartesi Bağış kampanyası sona erer.

MERKEZ

Akat Mahallesi Öztürk Sokak No:3 34335