Bir Keresinde Çok
Çok Korkmuştum

Küresel olarak içinden geçtiğimiz pandemi süreci tüm sektörleri olduğu gibi eğitim hizmetlerini de etkiledi, yüz yüze yürütülen eğitim süreçleri dijital ortamlara taşındı. MEB başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, eğitim ve öğretimin dijital kanallar aracılığı ile devamını sağlamak için büyük çaba sarf etti ve etmeye devam ediyor.

Maya Vakfı olarak bu eğitim seferberliğinde uzmanlık alanımız olan travmayla mücadele ve akran zorbalığı konularında Bakanlık’a hem çocuklara yönelik içerik sağlanması hem de öğretmenlerin zengin içeriğe sahip araçlara ulaşımının artırılması konusunda destek sunmayı bir görev olarak görüyoruz. Benimsediğimiz bu yaklaşım ile bugün deneyimlediğimiz pandemi sürecini toplumun her kesimini etkileyen bir toplumsal travma olarak kabul edip, merkezimize çocuğu alarak eğitim alanında çocuklarla en çok temas eden öğretmenlerimizi de desteklediğimiz bir dizi içerik çalışması yürütüyoruz. Hem çocukları hem de çocuklarla doğrudan iletişimi olan ve onların iyi olma hallerini gözeten en önemli aktörlerden biri olan öğretmenleri desteklemek için EBA’da kullanılabilecek video ve öğretmenler ile çocuklara yönelik etkinlik kitapları geliştiriyoruz. İçeriklerimizin erişilebilirliğini artırmak ve özel ihtiyaçları olan çocukları da kapsayabilmek adına videolarımızda işaret dili kullanmaya özen gösterdik.

Bu kapsamda hazırlanan içeriklerin ilki olan “Bir Keresinde Çok Çok Korkmuştum” adlı çalışmamızı EBA’da “Travma ve Akran Zorbalığı” ile ilgili kütüphane içeriklerinin içinde de bulabilirsiniz.

Bağış Yap

Aylık düzenli bağışlarınızla psikososyal desteğe ihtiyaç duyan çocukların bireysel ve grup terapi seanslarına katılarak mutlu saatler geçirmesine ve hayatlarında travmanın değil mutlu saatlerin izini taşımasına destek olabilirsiniz.

Gönüllü Ol

Gönüllülerimiz, değişimin parçası olarak hayallerimizi paylaştığımız yol arkadaşlarımızdır. Daha fazla çocuğa ulaşmamıza destek olup etki alanımızı genişletmemize yardımcı olurlar. Siz de değişimin bir parçası olmak için yanımızda olmak ister misiniz?

MERKEZ

Akat Mahallesi Öztürk Sokak No:3 34335