fbpx

Çevrimiçi PDR Destek Atölyesi’ne Davetlisiniz

Travmanın temelinde yatan “inşa ettiklerimizin yıkılması ve anlamlandıramama” durumuyla hepimizin karşılaştığı bu dönemde, öğrencilere destek verebilmeleri için rehber öğretmenlerin ihtiyaçlarının görülmesi ve desteklenmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla; travma, travmaya duyarlılık, özel konular, kişisel sınırlar, travma odaklı görüşme ilke ve teknikleri, zorbalık konularına ek olarak öz-düzenleme uygulamaları ve iyilik hali çalışmalarını atölye içeriğimize ekledik. Güvensizlik, belirsizlik, kontrol edememe hislerinin yaşamımızdaki etkisine eğitimlerde değiniyoruz. Çocukların okula gidemediği dönemde evlerinde neler yaşıyor olabileceklerini ele alıyoruz. Bununla birlikte eğitimimizde, sosyal izolasyon döneminde okula dönüşün öğrencilere nasıl geldiğini ve rehber öğretmenlerin onları nasıl destekleyebileceğini detaylı bir biçimde konuşmayı planlıyoruz. Eğitim içeriklerimizi, çalışmalarımızda temel aldığımız SPR (Skills for Psychological Recovery) modeli ile çerçeveliyoruz ve altı SPR becerisini farklı konular kapsamında eğitimimizde kullanıyoruz.

Rehber öğretmenlerle çalışırken merkezimize öğrencileri alıyor olsak da bu dönemde kendi duygu düzenlemesini sağlayamayan bir bireyin başkasına desteğinin mümkün olamayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple gündemin getirdiklerini göz önünde bulundurarak rehber öğretmenlerin ihtiyaçlarını da öncelikli olarak hedef alıyoruz. Rehber öğretmenlere eğitimi tamamladıktan sonra faydalanabilecekleri el kitabı ve öğrencileriyle uygulayabilecekleri aktiviteleri içeren kitapçıkları iletmeyi planlıyoruz.

Eğitimimizde öğretmenler; bir taraftan travma, travmatik deneyimlerin çocuk üzerindeki etkilerinin nasıl göründüğü, öğrencilere travmaya duyarlı bir şekilde nasıl yaklaşabileceği, yüz yüze ve çevrimiçi ortamda hangi durumlarda hangi aktivite ve egzersizleri uygulanabileceği ve hem kendilerini hem de öğrencilerini esnek dayanıklılık aralığında/tolerans penceresinde nasıl tutabileceklerine dair bilgileri edinebilecekler. Bir yandan da öğretmenler, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde sosyal desteğin iyilik halimiz üzerindeki etkisini deneyimleyebilecekleri bir alan bulabilecekler.

*Atölyelerimiz ücretsizdir ve kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır. Tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.

Eğitimlerimiz, travma alanında uzman psikolog ve eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir.
Atölye programını incelemek için tıklayın.

Çevrimiçi PDR Destek Atölyesi Tarihleri
24-25 Haziran 2021 *Theirworld Desteği ile
26-27 Temmuz 2021 *Theirworld Desteği ile
9-10 Ağustos 2021

 

İlgili Yazılar

MERKEZ
Akat Mahallesi Öztürk Sokak No:3 34335
Akatlar Beşiktaş İstanbul Türkiye
Tel: +90 (531) 980 72 37 // +90 (212) 351 00 20
Haritada görmek için tıklayın

BALAT ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZİ
Fener Mahallesi Tevkii Cafer Mektebi Sokak No:24
Balat Fatih İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 525 25 36
Haritada görmek için tıklayın

E-POSTA
info@mayavakfi.org