fbpx

Bugün 4 Mayıs Dünya Zorbalıkla Mücadele Günü! 2016’dan bu yana İstanbul ve Şanlıurfa’da yürüttüğümüz Travmaya Duyarlı Okul ve Eğitim Yoluyla Sosyal Uyum programlarımız kapsamında akran zorbalığını önlemeye ve çocukların, zorbalık sebebiyle yaşadıkları psikolojik travmayla başa çıkabilmelerine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. 

Akran Zorbalığı Karşısında Neler Yapılabilir?

  • Eğer çocuğunuz zorbalık davranışı sergiliyorsa, bu davranışıyla kendini ifade etme nedenlerini anlamaya çalışın.
  • Suçlamayın. Ceza vermeyin. Zorbalık davranışına maruz kalan çocuk ile barıştırmaya çalışmayın.
  • “Kendini başka bir şekilde ifade etmen mümkün mü? Başka türlü kendini güçlü hissetmen mümkün mü? Arkadaşlarınla başka nasıl eğlenebilirsin?” gibi sorular ile zorbalık davranışları için çözüm bulmasına yardımcı olun.
  • Eğer çocuğunuz zorbalığa maruz kalıyorsa, okulla düzenli iletişime devam edin. Çocuğunuzu destekleyin, cesaretlendirin ve güçlendirin. Böyle bir durumla karşılaştığında öğretmenlerine danışmasını ve arkadaşları ile birlikte hareket etmesini öğütleyin.
  • Zorbalık davranışı sonlanana kadar takip edin ve bu davranışı sergileyenin de bir çocuk olduğunu sık sık hatırlayın. Çocuğunuza sorunu çözmesine engel olacak “Ne yaparsa aynı şekilde karşılık ver.” gibi öğütlerde bulunmayın.

    📌  Çocukları akran zorbalığına karşı güçlendirdiğimiz, kendilerini ifade etme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunduğumuz “Zor Balık” video serimize ulaşmak için buraya tıklayın.

    📌 Çocukların bireysel, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek ve sosyal aidiyetlerini pekiştirmek üzere ebeveyn ve bakım verenleri akran zorbalığı konusunda bilgilendirdiğimiz “Zorbalık nedir?” ve “Siber zorbalık nedir?” video içeriklerimize ulaşmak için buraya tıklayın.

İlgili Yazılar

MERKEZ
Akat Mahallesi Öztürk Sokak No:3 34335
Akatlar Beşiktaş İstanbul Türkiye
Tel: +90 (531) 980 72 37 // +90 (212) 351 00 20
Haritada görmek için tıklayın

BALAT ÇOCUK ve GENÇLİK MERKEZİ
Fener Mahallesi Tevkii Cafer Mektebi Sokak No:24
Balat Fatih İstanbul Türkiye
Tel: +90 (212) 525 25 36
Haritada görmek için tıklayın

E-POSTA
info@mayavakfi.org